Javascript moet ingeschakeld zijn om deze site goed te kunnen bekijken

Agile marketing voor continue doorontwikkeling van je marketing activiteiten

Misschien heb je de termen Agile werken of werken met Scrum wel eens langs horen komen. Agile of Scrum methodieken worden al jaren gebruikt in branches zoals IT en software ontwikkeling.

In die branches is deze methodiek ingeburgerd en wordt op grote schaal succesvol toegepast. Het grote voordeel ervan is dat de opdrachtgever nauw betrokken is bij het project (in de rol van Product Owner) en het team van uitvoerende specialisten flexibel samenwerkt.

De Project manager beheert de voortgang van het project en zorgt voor de verantwoording van de investering en bijbehorend resultaat.

De best practices van Agile / Scrum zin ook toepasbaar voor marketing projecten.

Met VitalBiz ben je aan het juiste adres voor Agile Marketing technieken. Met onze ervaring in Agile projecten kunnen we ieder marketing project team succesvol maken.
Ideaal voor marketing teams met een flexiblele schil van professionals die hun eigen specialisaties hebben en als een collectief samenwerken.

Hoe werkt Agile marketing eigenlijk?

Kenmerkend zijn bijvoorbeeld de daily standup meetings, waarbij er elke dag 15 minuten (al dan niet digitaal) wordt vergaderd. De teamleden bespreken dan waar die dag aan gewerkt wordt, en waar zij elkaar in kunnen ondersteunen.

Sprints in Agile marketing

Elke week of twee weken vindt er een zogenaamde Sprint plaats, waarbij het team een pakket aan activiteiten uitvoert en voltooit.

Na het voltooien van de sprint wordt er direct weer een nieuwe sprint opgestart met nieuwe inhoud.

Agile werken: Bewezen effectieve methode voor doelgericht en resultaatgericht werken.

Door deze methode worden projecten in fasen uitgevoerd, waardoor de oplevering in stukken wordt gedaan. Wachten op de voltooiing van het complete project is verleden tijd. Over de volle breedte van je marketing strategie wordt er gewerkt aan resultaat vanaf de eerste sprint. Naar gelang de behoefte worden de nieuwe sprints weer gevuld met marketingelementen. Zo blijft de groei erin en is je budget onder controle.

Hapklare brokken in budget en resultaat.

De rollen: Specialisten, Product owner en Projectmanager

De rolverdeling binnen elk project is van te voren vastgesteld, waardoor iedere deelnemer in het team weet waar hij voor staat en bij wie hij/zij terecht kan voor vragen en ondersteuning. Werkplezier staat hierbij centraal. Het mooie is dat elk teamlid op zijn eigen manier kan werken aan zijn onderdeel van de sprint.

De rol van Project manager wordt ingevuld door VitalBiz als regisseur van het project. De rol van Product Owner wordt meestal ingevuld door de klant zelf of een nauw betrokken werknemer van de klant. De specialisten zijn degenen die elk hun bijdrage leveren op het gebied van hun eigen expertise.

De voordelen van Agile Online Marketing

 • Altijd werken aan prioriteiten
 • Elke verandering de markt kan direct op worden ingespeeld
 • Afgebakende werkzaamheden per sprint zodat men grip houdt op de investering en het resultaat
 • Opschalen of afschalen gaat gemakkelijk
 • Geschikt voor flexibel werken bij seizoensinvloeden

Ons Agile marketing team staat voor je klaar.

Wij werken met een netwerk van freelancers die elk hun eigen specialisatie hebben en hun rol gemakkelijk kunnen invullen in welk marketing project dan ook. Na een briefing kunnen zij direct deelnemen aan een Sprint planning en hun werkzaamheden naar behoefte inplannen.

Begin ook met Agile Marketing en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Formeer je eigen Agile/Scrum team met VitalBiz.

We werken samen met meer dan 50 freelance marketing specialisten door heel Nederland. Voor elk marketing project kun je dus kiezen uit een keur van marketingspecialisten met expertise op de volgende gebieden:

 • Google Ads (SEA)
 • Marketplaces
 • SEO Search Engine Optimization
 • E-commerce
 • Copywriting - Content management
 • Google Analytics
 • Conversie Optimalisatie
 • Google Data Studio
 • UX en customer journey
 • Marketing strategie
 • Branding of merkstrategie
 • Online Marketing Generalisten

We werken samen met een pool van junior en medior marketeers, content specialisten, UX designers, grafisch ontwerpers, webdesigners en ga zo nmaar door. Zij werken voor gunstige tarieven mee aan de projecten en kunnen grote hoeveelheden werk aan. Je kunt het zo gek niet bedenken of we haken de juisste persoon aan voor je specifieke vraag of behoefte. Neem dus contact op als je het pad naar continue groei wilt inslaan met Agile Marketing. Wij zijn er klaar voor en helpen je graag!

De mooiste merken van Nederland gingen je voor: ANWB, Vriendenloterij, Scapino, Rabobank, ABN Amro, Spotler, Campina, Nutricia, Philips etc.

accesskey